Olanda cu noi toți

Soțul Meu este cel mai bun bărbat de pe planeta asta și de pe alte planete. Este stâlpul nostru. Al meu de lumină (aceasta este o glumă tantrică), al băieților doar stâlp. E eroul nostru. E bucuria noastră, amuzantul nostru, cel care ne salvează zilele și ni le face mult mult mai luminoase.

Pe 5 august a împlinit primii 40 de ani de viață și am vrut să îi fac un festival de surprize. Să îl copleșesc, să îl covârșăsc! Which I did.

Am început pe fir logic cu câți vrem să mergem. 5. Unde? La maxim 3 ore cu avionul (pentru că toddler mic) și la ră-coa-re. Așa a apărut ideea cu Olanda și ce idee superbă a mai fost și aceasta!

Am cumpărat bilete de avion (KLM, țiplă ați fost!), cazare, mi-am luat țeapă, am primit banii și bonus (că așa mă iubește pe mine Universul și eu pe el), am rezervat mașină (Enterprise, chapeau, vă dați seama că revenim!) și duși am fost.

Soțul a aflat pe aeroport unde mergem, deși bănuieli avea de ceva timp.

Înainte să iau biletele de Olanda, am povestit puțin cu Draga de Ioana și a fost cea mai drăguță din lume și mi-a sugerat un itinerariu superb, fără să îi fi cerut nimic. ❤ Ioana? Ești o bucurie, chiar în farfurie, cum îi cânt eu Anei.

Ținând cont de toată orășelele de pe listă, am simulat cu Google Maps distanțe și mi-a ieșit câștigător Castricum ca punct de plecare, ca loc de cazare.

Castricum e la 25 de minute de Schipol, la un 15 minute de plajă cu mașina, DAR și mai bine, la un 30 de minute de plajă cu bicicleta. E un orăș mic, mititel, cu medie de vârstă mare. Mai puțin tinereii ăia care vineri și sâmbătă și apoi vineri din nou au rupt berile de la barul din capătul străzii. E un oraș de turtă dulce, cam ca toate în care ne-am făcut excursiile din cele 7 zile. Ați fost în Bruges? E, cam așa era și prin locurile astea. În plus erau curticele în fața fiecărei case de turtă dulce, pline doldora de flori, de ziceai că e concurs sătesc/orășenesc. Fiecare curte era mai îngrijită decât cealaltă, fiecare fereastră de casă era mai decorată decât precedenta. Nimic extravagant, nimic sorcoveic, doar o plăcere pentru ochi.

Din Castricum am făcut excursii zilnice în Haga, la Muzeul Miniaturilor, în Utrecht, la Muzeul Trenurilor (incredibilă transformarea asta a fiecărei ultime piese în ceva valoros, prețios, pentru încă niște zeci sau sute de ani). Am fost la Avifauna, care e un fel de Zoo păsăresc, cu UN SUPER loc de joacă pentru copii mai mari!

Am fost în orașul morilor de vânt (unul dintre ele) – Zaanse Schans și orașul și peninsula brânzeturilor delicioase Volendam și Marken. Și în Orașul tuturor canalelor și bărcuțelor și studenților hip – Leiden. Ca multe altele în Olanda, I guess. Mulțumim, Cristina! ❤

Șiii, fix de Ziua Celui Mai Frumos Iubit am fost pe această insulă incredibil de pitorească – Texel. O altă surpriză pentru Soțulică Fără Frică.


I LOVED every given day din vacanța asta (am prins și o vreme pe sufletul nostru – înțeleg că din octombrie până în aprilie nu e este așa sexy treaba). Dar cel mai mult mi-au plăcut cele 2 zile de bicle.

Am închiriat bicicletă în Castricum și am plecat la plajă în 5. Și am greșit corect drumul. În loc de plaja turistică am ajuns la plaja virgină (UHUUU – ce frumusețe!).

Și am închiriat biciclete pe Insula Texel și ne-au dus ele și aplicația Komoot (super aplicație pentru trasee de bicicletă) pe șes, printr-o deltă mică, printr-un parc național. Dar pe unde nu ne-a dus! Până a început să ne doară fundul și am rugat Iubitul să roage Komootul să scurteze traseul.

Am plâns la ambele ture de biclă (nu tare, așa, câteva lacrimi) de cât de frumos și simplu și curat și primitor și abundent și încărcător poate fi și ar trebui să fie totul în lumea asta. Am propus în fiecare zi de vacanță mutarea, dar nu am cu cine deocamdată. Îi mai las puțin și apoi plecăm în California 🙂

Mulțumesc, Olanda Dragă! Pentru soare, pentru iarbă, pentru vânt, pentru curățenie exemplară (mai puțin în Amsterdam, Utrecht și Haga, unde erau și la ei covoare covoare de chiștoace), pentru flori (vaaai, abia aștept să îmi plantez și eu bulbii mei olandezi!), pentru brânza cu trufe, pentru canale, pentru bărci, dar mai mult și mai mult pentru biciclete.

Mă întorc negreșit! ❤

***

La întoarcerea acasă i-am mai făcut Iubitului o petrecere surpriză – mi-a stricat portarul într-o secundă munca de 2 luni, merci, merci!), l-am dat cu parapanta (nu eu, doamne ferește, Ferry de la Sky Dreamers, din Bunloc) și i-am dus și cu caiacul pe toții băieții mei în Herestrău cu AdventureTime.ro, unde mi-au făcut și ei o surpriză și mi-au tot zgâlțâit barca și frica de apă.

Și gata! M-am oprit, că am și obosit zău de la atâtea surprize. Mai iau o pauză o zi, două, trei. 🙂

Cu iubire,

Maria Solară (ce drăguț că îmi scrieți mesaje așa <3!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.