Despre invidie, bârfă, concurență și alți demoni

Zilele trecute povesteam cu Draga de Cristina de la Ania despre Dumnezeu, Univers, autosabotare, încredere în sine și altele.
Voi despre ce vorbiți la mani-pedi, fată? 🙂

Și am povestit pe aceeași lungime de undă și despre invidie, bârfă, judecată, concurență, negativism și alți mari demoni.

Le iau pe rând. 🙂

Invidia nu îți servește. Nici ție. Nici celui invidiat. (Ăla habar nu are!) Și în niciun caz vreunui greater… good.

– Vai, ce o invidiez pe Iuliana pentru ce mașină, casă, soț, copii, vacanțe și rochii are!

OK… Și te ajută tare? Te poartă departe? Ai crescut vreun centimetru ever când ți-ai invidiat vecina, prietena, pe fata aia pe care o tot urmărești pe Instagram și îți mai rozi o unghie?

Sincer, nu cred! Și îți spun și de ce. Invidia se simte ca o otravă în corp. Care rămâne la tine. Închide ochii și scanează-te, dacă nu mă crezi. Zi ce vrei tu rău despre o persoană. Închide ochii și ascultă corpul de-adevăratelea. O să simți, cel mai probabil, dinți încleștați, tensiune în umeri, un ghem în stomac, fese încordate etc.

Încearcă și opusul invidiei. INSPIRAȚIA, inhalatul! Și o să observi maaari diferențe! În loc să zici: Muuuor de ciudă pe ce și-a mai cumpărat aia!, poți să inspiri și să te inspiri conștient. Mama miaaa!!! Ce mașină și-a luat Andreea! Doamne Dumnezeule, ce casă a putut să își ia Crina! Doamne! Vreau și eu! Trei. Și mai și! Mulțumesc! S-a-nplinit s-a-nplinit s-a-nplinit! Închideți ochii. Scanați din nou corpul cu sinceritate. O să simțiți cel mai probabil o expansiune. În zona pieptului, a bazinului. Nu, mașina și casa nu apar atunci când ați închis ochii. Dar sunteți pe drumul cel bun!

În 2017, Iubita de Lia Bolte ne-a învățat să inhalăm oameni. Ce să facem?!? Să tragem oameni pe nas. Și atât. Adică: îmi place atitudinea tipului sau tipei respective, îmi place corpul ei și cum și-l mișcă, vreau și eu asta. Închid ochii, inhalez și pac am invitat în mine toate calitățile pământului. Iar dacă mai faceți și complimente sincere, procesul este și mai rapid!

Păi nu-i mai bine decât cu otrava aia de mai devreme? Care oricum nu mă înalță niciunde, ci doar mă usucă și mă stoarce de energie?

Cam la fel stă treaba și cu bârfa și judecata. Cel pe care tu îl vizezi habar nu are câte cuvinte din vocabular ți-ai tocat pe el. Sau câte gânduri luminoase i-ai transmis, că el praf și tu ești pudră de trufe. Nope. Nu știe. Daaa, energetic simte niște lucruri și de asta te și evită, dar altfel cea mai mare cantitate din otravă tot la tine rămâne!

And man, this is suuuch a waist of time! Chiar nu ai nimic mai bun de făcut decât să o toci mărunt pe Dudălița? Îți intră bani în cont în timp ce faci asta? Don’ think so! Iar de știut mai bine, pur și simplu nu ai cum. Contextul tău e complet diferit de al ei, al lui, al lor. Și oricum nu știi tot! Așa că atunci când ai de ales, just be kind, mother fucker! Și pune-te în locul persoanei bârfite. Iar prietena asta a ta vezi Doamne cu care bârfești, te poate bârfi la rândul ei. Bulgărele tău nu se oprește aici, să ții minte.

Concurența este un concept și o realitate pe care nu o neg. Ea există. Dar am învățat de niște ani să o privesc cu totul și cu totul alți ochi. Cu ochelarii ăia buni, care-mi spun cu încredere: există loc sub soare pentru toată lumea!

Și chiar așa și este! Există milioane de profesoare de yoga în toată lumea. Eu am ales câteva. Pe restul le-au ales alții. ❤ Există milioane de hair stiliști în toată lumea. Eu am ales unul. Pe restul i-au ales alții. Cu cât înțelegem mai bine și mai repede că vom avea fiecare „publicul” nostru, în funcție de chimia, transparența și autenticitatea dintre noi și că nu putem mulțumi pe toată lumea (și nici nu e cazul!), cu atât vom fi mai eliberați.

ADOR felul în care Andreea Ioniță face o meditație pe abundență la fiecare final de eveniment! Ea e o femeie super deșteaptă, care înțelege că dacă ție ți se umple portofelul, o parte din bani se întorc cel mai probabil și la ea! Să se întoarcă însutit și înmiit la fiecare dintre noi! ❤ ❤ ❤

Și apoi, gândește-te logic! Un om cu nevoile împlinite (tot spectrul) va fi un vecin mai bun, un partener de trafic zen, un prieten mai disponibil, un filantrop, un inventator, un creator de comunități normale la cap, spre binele ȘI AL TĂU cel mai înalt! Și atunci de ce îl mai invidiezi, bârfești, judeci, îi pui bețe?

Negativismul. Ăsta e preferatul meu! Aceasta a fost o ironie.

Este foarte simplu să te plângi, să arunci cu caca, să arăți cu degetul, să îți iei reflector din ăla scump de pus peste nămol, să găsești suta de motive de nemulțumire pe zi, să îți plângi de milă, să fii o victimă constantăăă etc. etc. etc.

Ai observat cum zilele tale au un numit comun și zici: Frate, numai rahaturi mi se întâmplă și parcă nu se mai termină! Ia ghici cine a pictat tabloul așa?

E simplu să îți dai toată puterea în afară și să poți da vina on and on and on and on pe altcineva. DAR toată puterea schimbării e în tine. Și doar acolo. Și tot ce poți să faci este să ÎȚI FACI PARTEA fix cum poți tu mai bine aici și acum. Fără patos, fără pumn în piept, fără să încerci să demonstrezi ceva sau să rupi gura târgului.

Nu. Faci totul pentru tine. Dar în realitate, fiecare gest al tău face lumea asta puțin mai bună.

Cu iubire de pozitiv, de susținere, de inhalat oameni pe nas,

Maria Bucuria

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.