Cum am grijă de tenul meu

I-am propus domnișoarei Mihaela să scriu un articol despre tot corpul, dar dânsa nu și nu, că să-i fie simplu să caute.

Iubesc și eu ușurința, așa că here I am, fată dragă 🙂

Am un singur ritual zilnic, în 4 pași, fără de care nu ies din casă.
Durează 4 minute, hai 5. Și pe cuvânt de onoare că le avem cu toatele minutele astea.

  • demachiez. Este un mit că ne demachiem doar când ne machiem. Ne demachiem în fiecare zi pentru că locuim în orașe/ sate prăfuite, pentru că dormim pe fețe de pernă pe care le schimbăm o dată pe săptămână în cel mai fericit caz etc. În perioada asta îmi place de nu mai pot demachiantul ăsta de la Madara. Dar am avut mai mult de 7-8 ani în care l-am folosit pe cel de la Sabio.
  • Apoi pun pe post de toner o apă florală. Tot de ani de zile nu mai pot de dragul celei de trandafiri, care e un super bun antirid. CEA MAI BUNĂ apă de trandafiri am găsit-o în Bulgaria, firește. Dar când îmi termin proviziile de vară trec la Sabio sau la Trio Verde.
  • Apoi am grijă de ochi. Îmi pun fie soluția cu cafeină de la The Ordinary, fieee, în perioada asta, am descoperit crema celor de la DEPLIN și îmi place de nu mai pot! ❤
  • Pasul patru este o cremă anti age. Alexandra m-a învățat că spunem better aging și așa am botezat-o și eu pe miraculoasa asta de la Madara.

Teoretic teoretic ar fi ideal să repet aceiași pași înainte de somn, înlocuind crema de zi cu una de noapte. Dar vă spun cu mâna pe inimă că uneori sunt sfârșită și îmi ies doar minutele de periaj pe dinți și gata.

Asta fac zilnic. Și o fac cu mișcări iubitoare, ca și cum mi-ar plăcea, nu ca și cum curăț blatul în bucătărie.

APOI o dată de pe săptămână îmi pun o mască. Profit de o spălare pe cap, când oricum îmi spăl bine și toată fața, și îmi pun o mască din argilă sau miere delicioasă și sănătoasă de la tata socru sau o mască de strălucire. Draga de Alina m-a învățat să țin masca de argilă cât să înceapă doar să se usuce, pentru că altfel îmi deshidratează tenul. Și așa fac.

La cel mult 3 luni combim un epilat-pensat cu un tratament facial. Uneori și mai des. Și aleg aurul de fiecare dată. Asta pentru că deocamdată Alina nu are platină și safire. ❤

ȘIII ce am pus în practică recent și îmi este fUarte drag este Fața de Pernă de Regină de mătase 100%. Unul dintre cei mai mari producători de riduri sunt fețele de pernă. Nu contează dacă sunt din cel mai bun in, bumbac, cânepă, pentru că se șifonează. Cu mătasea nu pățești asta. Aștept să văd rezultatele pe permen lung. Pe termen scurt ne foarte plac și Iubitului și Mie. ❤

Toate cremele mele au un factor mic dar voinic de protecție solară. Iar vara completez cu generozitate cu cremă specifică și pălării. Ochelarii de soare nu-mi lipsesc tot anul!

Cred că asta fac și cred că nu am uitat nimic esențial…

Nu fumez. Nu mă machiez. În curând mă și canonizez. :))

Nu îmi dă nimeni 39 de ani. Și când o să dau și kilogramele din sarcină jos, abia aștept să îmi ceară și buletinul în varii locuri.

P.S. Cea mai frumoasă piele din lume am avut-o când am fost la detox în Thailanda. Și-o să mă mai duc! ❤

Cu iubire strălucitoare,

Maria Bucuria

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.