99 de narcise pentru fete

Asta pentru că galben este o culoare optimistă, iar de la 99 parcă poți ajunge repede orișiunde. 🙂

Nu știu despre voi, dragilor, mamelor, frumoaselor, bunelor, dar în perioada asta eu în doar 5 minute am trecut de la bucătăreasă la spălătoreasă la călcătoreasă la legătoreasă (glumesc…), la menajeră, purtătoare de fructieră, la asistentă de învățătoare și educatoare și mai multe profesoare.
Și mai presus de toate am fost mamă, mom, mommy, mum, mamaaa, muuum.

Poate fi copleșitor. Sunt zile în care parcă îți vine și ție să urli cum urlă Fiul cel Mic al Împăratului ca din gură de șarpe, din nimic.

Dar hai să tăiem elefantul ăla gigant (și ipotetic!) în multe bucățele care cel puțin par mai ușor digerabile.

Și să o luăm, pe pachețele, pe părticele, pe prăjiturele. 🙂

Partea de corp. Aveți grijă de corpul vostru. Acesta fizic care ne este căsuță pentru următoarele zeci de ani. Aveți grijă de tenul vostru (cu demachiant, apă florală, cremă pentru conturul ochilor și o cremă bogat hidratantă). Aveți grijă de dinții voștri, pentru că nu știm când vom putea ajunge la stomatolog – cu oil pulling, cu ață dentară, cu duș bucal, cu periuță electrică, cu apă de gură. Aveți grijă de spatele, de oasele și încheieturile voastre. Cu mișcare ORICÂT de puțină, dar zilnică, cu apă suficient de multă și poate cu un ulei magneziu, dacă este cazul. Aveți grijă de hrana voastră. Dacă poate fi mai puțină și mai vie, este minunat. Aveți grijă de somnul vostru, să fie odihnitor și regenerator.

Dacă ne este bine căsuța, sufletul o va urma. (Și invers.) Și îl putem ajuta îmbrăcându-ne frumos și colorat, să ne ridicăm pozitivismul. Putem asculta o pasăre. Am auzit deunăzi, cu nespusă bucurie, din casă, mierle. Putem să ne îmbăiem în soare, 5 minute, cu ochii închiși, cu sau sau fără ceai sau turmeric latte în mână. Putem medita. Ghidat sau liber. Și ESTE ÎN REGULĂ dacă gândurile vin puhoi peste noi. Le putem primi cu „Ce interesant!”. Putem asculta muzică bună, cu orele și dansa cu clipele. Dansul este o formă excelentă de scuturare a energiei stătute din noi.

IMG_0549

Țineți bine și aproape apoi de prietenii de lângă voi. De oamenii aceia care au oricând o vorbă bună, care văd tot timpul luminița, care atunci când vă îmbrățișează parcă vă încarcă pe de-a-ntregul. Acum nu vă pot îmbrățișa, dar vă pot mângâia. Verbal. Pe Zoom. 🙂 Aveți grijă și de suflețelul pruncilor urlători de la primul capitol, căci pe cât de verzi par și perfect adaptabili, au și ei, minunații, pietricelele lor de frică. În același timp, însă, dacă aveți nevoie de spațiul vostru personal, ba chiar intim, cereți-l ferm și blând.

În perioada asta în care pare că nimic nu ne mai stă în control sau putere, găsiți-vă utilitatea, Femei Dragi. În lucruri mărunte. Fie că gătiți ceva foarte sănătos și delicios pentru cei dragi, fie că duceți unui vecin în vârstă o comandă de medicamente sau alimente, fie că plantați o mână de semințe și așteptați rodul muncii voastru, fie că vă înregistrați pe YouTube în timp ce performați un mic concert de boluri tibetane și îl oferiți tuturor, e vreme de pus la cuptor gesturi frumoase, valoroase, care ne țin micile comunități unite.

IMG_0477Și apoi, peste toate acestea, vedeți cum este pentru voi să stați cu tot ce iese negativ. Cum e să stau o vreme cu frustrea și ce e în spatele ei, cum e să stau cu furia asta care clocotește și ce o definește, cum e să stau cu frica asta care îmi blochează rinichii, ce culoare are grija asta care îmi frânge degetele?

Cu iubire pentru noi însene și pentru tot ce ne înconjoară și cu pași miiici mici, le vom trece pe toate!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.